Claes I Helgesson© 2015 • Privacy Policy • Terms of Use

Dags att summera 2018!

För de av er som saknade mitt julbrev förra året, kommer förklaringen här:

 

Under hösten 2017 med kulmen strax före jul blev jag allt sämre med otydliga symtom förutom diaréer. Strax före jul åkte jag in akut på Sahlgrenska och blev liggande en vecka med sepsis och infektion i bukspottkörteln. Jag blev sedan hemskickad, men efter några veckor blev jag åter inlagd – och åter hemskickad efter en vecka. I början på mars var det dags för ett nytt 2-veckorspass på Sahlgrenska och jag blev hemskickad med en rollator.

 

På köpet har jag tappat c:a 30 kg i vikt, även om jag sedan dess gått upp 8 kg. Jag hade volym att ta av och den lägre vikten hoppas jag håller i sig 1½ år till då det är dags att dra på fracken för då blir jag jubeldoktor.

Ett resultat av händelserna har blivit att Margareta och jag beslutat att efter 11 år göra oss av med vår trogna husbil då jag känner mig osäker att köra bil och Margareta inte kör bil sedan många år. Visst saknar vi våra husbilsresor, men var sak får ha sin tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husbilen parkerad vid Råbäcks hamn på Kinnekulle

 

I juni gjorde vi en resa till Sorrentohalvön i Italien med Neapel och Pompeji samt ett besök på Capri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsikt från villa San Michele på Capri mot vulkanen Vesuvius

 

Allt fungerade väl och vi vågade sedan genomföra vår traditionella, härliga fjällvandring i Bruksvallarna i augusti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I maj 2017 var vi med på en mycket fin resa till södra Schweiz och norra Italien med prästen Luca Cesarini. När vi vid jultiden fick erbjudande att följa med honom till Portugal var vi mycket frestade, men tvingades säga nej på grund av min vacklande hälsa. Efter vår resa till Sorrento kände jag mig starkare och det visade sig att Luca hade fått två återbud. Dom platserna tog vi och resan ägde rum i början av november. Denna resa var också suverän. Höjdpunkten av den lilla staden Fátima, där 3 ungdomar för 100 år sedan fick flera uppenbarelser. Fátima har inom den katolska kyrkan blivit ett viktigt pilgrimsmål med en välbesökt korsvandring varje kväll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och vi har bestämt oss att följa med Luca till Rom i mars nästa år.

 

Min sviktande hälsa har gjort att jag avvecklat en del av mina mer betungande engagemang. Bl a har jag efter 8 år lämnat styrelsen för Lions Cancerfond Väst (se www.lionscancerfond.se). Jag hann under våren precis avsluta mitt uppdrag som ordförande i Lions zon 7, men jag är fortfarande aktiv i min Lionsklubb, Göteborg Gathenhielm, där vi precis avslutat vårt deltagande i julmarknaden vid Kronhuset under 16 dagar med bl a försäljning av varm korv.

 

Några engagemang har jag dock kvar: Nyföretagarcentrum, Xperentia och föreningen Gott Ledarskap i Demensvården samt ett projekt för utveckling av små vattenkraftverk för elektrifiering av avlägsna byar i u-länder. Jag är också fortfarande aktiv som kyrkvärd i Domkyrkan och Carl Johans kyrka, där det nu i juletid inte är brist på uppdrag.

 

 

 

 

 

                         önskar alla läsare av detta julbrev sköna helger                                

                      och ett gott 2019!