Claes I Helgesson© 2019 • Privacy Policy • Terms of Use

Claes julbrev 2019

Ännu ett år har gått! Med plus och minus som vanligt.

Jag har fortsatt att jobba med Nyföretagarcentrum, med att hjälpa nyanlända att starta eget företag i sitt nya hemland. De är mycket tacksamma för den hjälp de får och det är mycket stimulerande. Projektet upphör formellt vid årsskiftet, men jag kommer ytterligare ett tag framöver att stå till förfogande med rådgivning. Några uppföljande projekt är på gång.


Så många resor har vi inte gjort i år. vi har ju sålt husbilen, men i mars åkte vi till Rom

med prästen Luca Cesarini. Vi bodde i Birgittaklostret i Rom och lärde oss mer om

Heliga Birgittas vistelse i Rom på 1300-talet. Vi lyssnade också på påvens söndagstal i

Vatikanen.I augusti var Margareta och jag som vanligt en vecka i Bruksvallarna och träffade både

myskoxar och renar. 

 

 

 


Jag och min kollega Bert har ännu inte gett upp hoppet om att kunna fullfölja vår utveckling av små vattenkraftverk för rinnande vatten trots svårigheter med finansieringen. Vi planerar nu för demonstrationskörningar i havsvattenströmmar i Bohuslän.


Som tidigare har jag varit aktiv i både Lions (medlem sedan 1968!) och Rotary (medlem sedan 1991 och nu hedersmedlem). Lions julmarknad utomhus vid Kronhuset under två adventsveckor med bl a varmkorv-försäljning tar på krafterna. Jag arbetar också vidare i föreningen Gott Ledarskap i Demensvården (www.gottledarskap.nu). Arbetet som kyrkvärd både i Domkyrkan och Carl Johans kyrka (där jag också är ersättare i församlingsrådet) tar en del tid liksom vattenjympan i Hagabadet 2-3 gånger i veckan.


Hälsan är efterhängsen, även om allt fler ålderskrämporfortlöpande dyker upp . Men den regelbundna vattenjympan hjälper väl till att hålla kroppen i form.


Jag önskar alla som läser detta julbrev en fröjdefull jul och ett gott nytt 2020!